Je medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal binnen je bedrijf. Ziekte van een werknemer heeft niet alleen gevolgen voor de dagelijkse werkzaamheden, maar ook financieel. De eerste twee jaren van de ziekte heb je als werkgever loondoorbetalingsverplichting. De kans op langdurige ziekte is misschien klein, maar de gevolgen kunnen groot zijn.

 

Verzuimverzekering

Als werkgever betaal je mee aan de betaling van de Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) en de Ziektewet. Hiervoor ben je verzekerd via het UWV. Maar wat ook een optie is, is het afsluiten van de verzuimverzekering. Met deze verzekering draag je het risico zelf.

 

WIA-aanvulling

Zieke werknemers die twee jaar een wettelijke uitkering ontvangen vanuit de WIA krijgen daarna te maken met een inkomensterugval. Jij als werkgever hebt de mogelijkheid om een aanvulling te verzekeren. De inkomensterugval van de werknemer wordt hierdoor minder groot. Voor veel werknemers is dit, naast pensioen, een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Ziekte en verzuim

Op het gebied van arbeidsongeschiktheid zijn er verschillende oplossingen. Denk aan een verzuimverzekering, waarbij je het risico zelf draagt, of een WIA-aanvulling. Wij adviseren je graag over deze verzekeringen. Onze adviseurs weten namelijk dat iedere verzekeringsaanvraag anders is. Geen enkel bedrijf of situatie is het zelfde. Met onze kennis en ervaring zorgen we voor de juiste oplossing.

Ons team

employer

Maaike

Bouma

Klantadviseur zakelijke schadeverzekeringen 

employer

Jasper

Kamerbeek

Klantadviseur zakelijke schade-en inkomensverzekeringen

employer

Jan

Bekker

Klantadviseur zakelijke schade-en inkomensverzekeringen

employer

Hanneke

Appeldoorn

Klantadviseur zakelijke schadeverzekeringen

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. In een gratis eerste kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden.
030-698 18 18Elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur

Advies over een ander onderwerp?

Bijvoorbeeld over zekerheid of over de pensioenen van jouw werknemers. Onze adviseurs kunnen je hier ook alles over vertellen. Hier vind je twee disciplines waarover wij mkb'ers graag adviseren.