Het risico van een langdurig zieke werknemer kun je als werkgever verzekeren met een verzuimverzekering. Voor een zieke werknemer is het belangrijk dat hij of zij herstelt. Het UWV controleert na het einde van het tweede ziektejaar of jij als werkgever alles gedaan hebt om de werknemer weer aan het werk te krijgen. Dit heet de Poortwachtertoets.

 

Poortwachtergarantie afsluiten

Vindt het UWV dat je als werkgever niet alles hebt geprobeerd om de werknemer weer aan het werk te krijgen, dan wordt de loondoorbetalingsverplichting met een jaar verlengd. Om hierdoor als werkgever niet in de financiële problemen te komen, kun je je hiervoor verzekeren door het afsluiten van Poortwachtergarantie. De verzekeraar betaalt dan de verlenging van de loondoorbetalingsverplichting.

 

Hoe je deze verzekering afsluit? Daarbij adviseren we je graag. Onze adviseurs weten namelijk dat iedere verzekeringsvraag anders is. Geen enkel bedrijf of situatie is namelijk hetzelfde. Met onze kennis en ervaring zorgen we voor de juiste oplossing.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. In een gratis eerste kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden.
030-698 18 18Elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur

Advies over een andere verzekering?

Ook voor een advies over een WIA-aanvulling, eigen risicodragerschap of vitaliteit kun je bij ons terecht. Met onze kennis en ervaringen zorgen we voor de juiste oplossing voor jouw bedrijf.