Wanneer een zieke werknemer twee jaar loondoorbetaling heeft gekregen, komt hij of zij in de WIA. De financiële gevolgen hiervan kunnen voor hun inkomen groot zijn. Wil je je zieke werknemer een aanvulling bieden dan kun je dit verzekeren met een WIA aanvullingsverzekering. Zo krijgt je werknemer een aanvulling naast de wettelijke WIA-uitkering.

 

WGA-gat of WIA-excedentverzekering

Je kunt hierbij denken aan een WGA-gat basis of uitgebreid. Dan verzeker je het inkomen van je werknemer tot 70% van het Sociale Verzekeringsloon. Als je werknemers hebt die meer verdienen dan het Sociale Verzekeringsloon of wil je een hoger percentage dan 70% verzekeren, dan is er de WIA-excedentverzekering.

 

WIA-bodemverzekering

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een werknemer na twee jaar ziekte minder dan 35% arbeidsongeschikt is geworden. Hij of zij ontvangt dan geen WIA-uitkering. Als werkgever blijf je wel verantwoordelijk voor deze werknemer. Met een WIA-bodemverzekering kan het verlies van inkomen van je zieke werknemer worden gedekt. Deze verzekering kun je afsluiten naast een WIA-aanvullingsverzekering.

 

Hoe je deze verzekering afsluit? Wij adviseren je graag. Onze adviseurs weten namelijk dat iedere verzekeringsvraag anders is. Geen enkel bedrijf of situatie is namelijk hetzelfde. Met onze kennis en ervaring zorgen we voor de juiste oplossing.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. In een gratis eerste kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden.
030-698 18 18Elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur

Advies over een andere verzekering?

Ook voor een advies over verzuim, eigen risicodragerschap of vitaliteit kun je bij ons terecht. Met onze kennis en ervaringen zorgen we voor de juiste oplossing voor jouw bedrijf.