Een (eerste) huis kopen doe je niet zomaar. Er komt best wat bij kijken. Niet alleen het vinden van het juiste huis, maar ook het regelen van de hypotheek vraagt aandacht. Weet je bijvoorbeeld hoeveel geld je kunt lenen? En welke hypotheek past bij jouw situatie?

 

Tips bij de aankoop van een huis

 

  • Onderzoek goed wat je wilt. Bereken wat je maandelijks kan en wilt betalen voor je hypotheek.
  • De meeste geldverstrekkers werken met een Inkomensverklaring Ondernemer en zzp’er. Deze moet worden opgesteld door een bepaalde partij. Bekijk vooraf welke voorwaarden er zijn, dan maak je geen onnodige kosten voor deze verklaring.
  • Het is een goed idee om de prijzen van makelaars, notarissen en taxateurs met elkaar te vergelijken. Soms kan het goedkoper dan je denkt.

 

Wat kun je maximaal lenen?

Voordat je op zoek gaat naar een huis is het verstandig om te weten hoeveel geld je maximaal kunt lenen. Je weet dan precies naar welk huis je wél kunt kijken. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf.

 

Hoeveel je maximaal kunt lenen, hangt af van je inkomen, spaargeld, leeftijd, financiële verplichtingen en de hoogte van de rente op het moment van het afsluiten van de hypotheek.

 

Wij kijken graag met je mee wat er in jouw situatie mogelijk is. Ook berekenen we of de totale financiering aansluit bij jouw wensen en doelen.

Woning kopen?

Ben je al klant bij Poliservice en wil je een huis kopen? Doorloop het scenario Woning kopen en ontdek wat erbij komt kijken.

Naar het scenario

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. In een gratis eerste kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden.
030-698 18 18Elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur

Meer (hypotheek)advies nodig?

Bijvoorbeeld omdat je gaat verbouwen, je hypotheek wilt omzetten, gaat scheiden of wilt aflossen? Ook daarbij kunnen we je helpen.