Overlijden doen we uiteindelijk allemaal. Het is daarom goed om even stil te staan bij wat dat betekent voor je nabestaanden. Want welke verzekeringen zouden hierbij kunnen helpen?

 

Overlijdensrisicoverzekering

De financiële gevolgen van een overlijden worden vaak besproken als je een hypotheek gaat afsluiten. Op dat moment sluit je een overlijdensrisicoverzekering af, zodat je huis niet verkocht hoeft te worden als één van de partners overlijdt. Maar ook zonder hypotheek kan een overlijdensrisicoverzekering nuttig zijn. Bijvoorbeeld om de eerste moeilijke periode na het overlijden door te komen. Als er vermogen is, kan met zo’n verzekering de erfbelasting worden betaald.

 

Financiële bescherming voor je nabestaande(n)

Ook lopen veel kosten na je overlijden door. Denk hierbij aan de kosten van je hypotheek, de auto of de studiekosten van je kinderen. Een overlijdensrisicoverzekering beschermt jouw nabestaande(n) op financieel gebied. Kom je te overlijden, dan keert de verzekering eenmalig een bedrag uit. Dit bedrag bepaal jij zelf.

 

Welke keuze voor jou het beste is, hangt helemaal af van jouw financiële situatie. Die nemen wij graag met je door. Waar het nodig is, helpen we je met verzekeringen en testamenten, zodat jouw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan. Dan hoef jij daar zelf ook geen zorgen over te hebben

Alles over overlijden

Ben je al klant bij Poliservice en wil je meer weten over wat er komt kijken bij een overlijden? Doorloop het scenario Overlijden.

Naar het scenario

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. In een gratis eerste kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden.
030-698 18 18Elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur

Uitvaart

Als je overlijdt, hebben je nabestaanden verdriet. Het is dan zwaar voor ze om ook de uitvaart te moeten regelen. Jij kunt daarbij nu al helpen door jouw wensen voor je eigen uitvaart vast te leggen.