Ook als zzp’er heb je – als je met pensioen gaat – recht op AOW. Maar wil je graag een hoger pensioen? Dan moet je dat zelf regelen. Als ondernemer voor de inkomstenbelasting kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om ieder jaar gebruik te maken van je  oudedagsreserve.

 

Uiteindelijk moet je het totaalbedrag van de oudedagsreserve wel in een pensioenproduct steken. Als je dat niet doet, moet je in een keer over dat hele bedrag inkomstenbelasting betalen. Dit kan bijvoorbeeld een probleem geven wanneer je stopt met je onderneming en het geld van de oudedagsreserve niet hebt.

Lijfrente: extra inkomen als zzp’er

Met een lijfrente zorg je fiscaal op een voordelige manier voor extra inkomen. Dit krijg je vanaf een bepaald moment periodiek uitbetaald. Het mag ook extra inkomen voor een ander zijn. Bijvoorbeeld voor je partner als jij overlijdt. Je kunt hiervoor een lijfrenteverzekering afsluiten of sparen met een lijfrenterekening. Poliservice denkt graag met je mee.

Wil je meer informatie over onze services?

Lees dan eens onze advieswijzer of het dienstverleningsdocument vermogen door. Deze kunt u vinden onder het tabblad contact - downloads

Ons team

employer

Anne

Kazemier

Specialist bemiddeling

employer

Hassan

Tazari

Commercieel adviseur

employer

Rudy

Magendans

Specialist bemiddeling

employer

Mariska

Toika

Specialist bemiddeling

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. In een gratis eerste kennismakingsgesprek bespreken we de mogelijkheden.
030-698 18 18Elke werkdag van 8.00 tot 17.00 uur

Advies over een ander onderwerp?

Bijvoorbeeld over je hypotheek of over andere financiële producten. Onze adviseurs kunnen je hier ook alles over vertellen. Hier vind je nog een aantal disciplines waarover wij ondernemers graag adviseren.